Zwangerschapsyoga

ines-kuipers-zwangerschapsyoga

Jouw zwangerschap is een bijzondere periode van transformatie. Je lichaam verandert en maakt ruimte voor je kindje. Maar ook je bewustzijn verandert tijdens dit natuurlijke proces: je wordt moeder. Met zwangerschapsyoga sta je bewust stil bij deze veranderingen in lichaam en geest. Je krijgt de tijd om te leren luisteren naar de wijsheid van jouw lichaam en te vertrouwen op de oerkracht in jezelf. Het is een moment voor jezelf om te ontspannen, je kindje te koesteren en vol aandacht zwanger te zijn.

Cursus

De cursus is online te volgen en bestaat uit 9 lessen. De lessen zijn opgedeeld in de thema’s Ontspanning, Concentratie en Kracht. Elk thema wordt behandeld in 3 lessen waarvan 1 partnerles.

Over de les
Tijdens de les doen we yogaoefeningen die geschikt zijn voor jouw zwangere lichaam en sluiten we af met een diepe ontspanning. Er is daarbij veel aandacht voor de adem. Met de adem kom je in contact met je lichaam en spanningen in je lichaam. Wanneer je je adem goed leert kennen, kun je deze gebruiken om naar de spanning toe te ademen en deze vervolgens los te laten. Dit is behulpzaam bij zwangerschapsklachten en bij het opvangen van wee├źn. In de les komen ook ademoefeningen en houdingen aan bod die je kunt toepassen tijdens het baren. Ervaring met yoga is niet nodig. Je mag me altijd mailen met vragen over je zwangerschap, de oefeningen of de bevalling.

Partnerlessen
Je partner ondersteund jou, zodat jij je gedragen voelt in het dragen van jullie kindje. Daarom zitten er ook 3 partnerlessen in de cursus. Tijdens deze les leert je partner hoe hij/zij op een praktische manier bij kan dragen aan de zwangerschap en de bevalling.

Opgave

Stuur mij een e-mail om je op te geven. Dan ontvang het wachtwoord voor pagina met video’s.

Deze lessen maak ik op donatiebasis, wil je me steunen in het maken van deze video’s?

Maak dan jouw gift over op NL61 TRIO 0197786111 t.n.v. I.Kuipers. Alvast bedankt!