Zwangerschapsyoga

zwangerschapsyoga-ines-kuipers-2

 

Jouw zwangerschap is een bijzondere periode van transformatie. Je lichaam verandert en maakt ruimte voor je kindje. Maar ook je bewustzijn verandert tijdens dit natuurlijke proces: je wordt moeder. Met zwangerschapsyoga sta je bewust stil bij deze veranderingen in lichaam en geest. Je krijgt de tijd om te leren luisteren naar de wijsheid van jouw lichaam en te vertrouwen op de oerkracht in jezelf. Het is een moment voor jezelf om te ontspannen, je kindje te koesteren en vol aandacht zwanger te zijn.

Over de les
Tijdens de les doen we yogaoefeningen die geschikt zijn voor jouw zwangere lichaam en sluiten we af met een diepe ontspanning. Er is daarbij veel aandacht voor de adem. Met de adem kom je in contact met je lichaam en spanningen in je lichaam. Wanneer je je adem goed leert kennen, kun je deze inzetten om naar de spanning toe te ademen om deze vervolgens los te laten. Dit is behulpzaam bij zwangerschapsklachten en bij het opvangen van wee├źn. In de les komen ook specifieke ademoefeningen en houdingen aan bod die je kunt toepassen tijdens het baren. Ervaring met yoga is niet nodig.

Partnerlessen
Ook je partner is welkom in de les. Je partner ondersteund jou, zodat jij je gedragen voelt in het dragen van jullie kindje. Daarom is iedere laatste les van de maand een partnerles. Tijdens deze les leert je partner hoe hij/zij op een praktische manier bij kan dragen aan de zwangerschap en de bevalling. Je kunt ook tijdens deze les ook je moeder of een vriendin meebrengen. Kom je liever alleen, dan doe je de partneroefeningen met mij.

Waar, wanneer en hoeveel
Je kunt al vanaf 14 weken meedoen met zwangerschapsyoga. Het is aan te raden om in ieder geval drie maanden de lessen te volgen, zodat je vertrouwd raakt met de adem-, ontspannings- en concentratieoefeningen. Door je de oefeningen eigen te maken kun je tijdens de geboorte van je kindje gemakkelijker de oefeningen herinneren, voelen wat je nodig hebt en meegaan in de stroming van het baren.

Je kunt iedere eerste les van de maand instromen in de groep en doorgaan tot aan de geboorte van je kindje. Je zit dus in een groep met vrouwen in verschillende fasen van zwanger zijn. Na de les is er ruimte om ervaringen uit te wisselen met elkaar.

 

Elke vrijdag van 17.00 tot 18.30 in Yogastudio Groningen Nieuwe Kerkhof 3.

 

De betaling gaat per maand, in je uitgerekende maand betaal je per les.

De kosten zijn 70 euro per maand, inclusief de partnerles, dat is 17,50 euro per les.

Een aantal zorgverzekeringen vergoeden zwangerschapsyoga (gedeeltelijk). Vraag dit na bij je verzekeraar.

 

Neem gerust contact op met mij voor een kennismakingsles!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *