Ines

Mijn naam is Ines Kuipers, yoga is mijn levenspad. Ik geef les vanuit inzichten verkregen uit mijn eigen beoefening. Ik laat me inspireren door de yogafilosofie, de natuur, de seizoenen, de elementen, het weer en de stand van de maan. Ik laat me leiden door mijn intuïtie en fijngevoeligheid. Speel in op de behoefte van jou en begeleid je in het luisteren naar jouw lichaam en eigenwijsheid.

Mijn missie is om de rust en zachte kracht in jou naar boven te halen, zodat jij die ook kunt gaan uitstralen naar jouw omgeving en zo de wereld een liefdevollere plek kunt laten zijn.

Geef licht door, door licht te zijn.

 

Naast yogadocente ben ik, op de eerste plek natuurlijk, mama van Hannah (2017) en in de tijd die overblijft ook nog beeldend kunstenares, ik maak dromenvangers en sieraden onder de naam MAANZAAD.

 

2003 – heden beoefen ik hatha yoga (vanaf mijn veertiende)

2012 – heden geef ik les bij Yogastudio Groningen

2012 – heden studeer ik Sawitha Yoga bij Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte

2014 behaalde ik mijn officiële lesbevoegdheid

2017 volgde ik de Specialisatie Zwangerschapsyoga

 

Ik ontdekte yoga als hulpmiddel tegen stress. Door de ademoefeningen en yogahoudingen werd ik me meer bewust van mijn lichaam en verbeterde mijn houding, zowel van binnen als van buiten. In de yogales had ik het gevoel helemaal mezelf te mogen zijn. Maar pas een aantal jaren later leerde ik echt wat yoga voor me kon betekenen.

Ik kreeg intense rugpijn en geen enkele dokter of therapeut die ik sprak, kon me vertellen wat er aan de hand was. Het werd op een gegeven moment zo erg, dat ik niet meer kon dansen of zelfs lopen.

Op bed liggend werd ik alleen maar stijver. Dus begon ik rustig aan met de kat-houding. Door met alle aandacht de pijn op te zoeken en er naar toe te ademen, loste de pijn een beetje op. Elke dag ging het beter. Langzaam kwamen er meer yogaoefeningen bij en kon er voorzichtig weer gelopen worden. Toen heb ik pas echt met mildheid leren luisteren naar mijn lichaam.

Dit proces motiveerde mij om anderen de geneeskracht en schoonheid van yoga te laten ervaren.

Tijdens de transformatie naar het moederschap heb ik enorm veel geleerd. Tijdens mijn zwangerschap heb ik veel klachten gehad waar de ademoefeningen en massages enorm behulpzaam bij waren. Ik heb geleerd hoe ik me kon over geven aan dat wat de natuur van me vroeg, tijdens de zwangerschap én de bevalling. Het moederschap zelf is yoga voor mij. Het daagt me elke keer weer uit om mezelf te overstijgen en mijn hart te openen.

 

 

 

boom

 

Bewaren